החלום ושברו
כשהיינו ילדים, כולנו חלמנו להיות ״משהו״. אחד רצה להיות כבאי, השנייה רצתה להיות רופאה או מדענית מוח. חלקנו הגשמנו את החלום וגילינו שהוא לא בדיוק התגשמות כל חלומותינו. גם אם לא היה לכם ״חלום״ שהתנפץ, כשבחרתם מה ללמוד ואיפה לעבוד, סביר שדימיינתם קריירה שתיראה בצורה מסויימת. כשנכנסתם לתפקיד, כנראה שגיליתם שהמציאות לא תמיד מתכתבת עם מה שדימיינתם. בוס נוראי, שכר לא מתגמל, שעות ארוכות, עבודה משעממת, חוסר הערכה, קולגות שפשוט לא ברמה שלכם. הרשימה לתסכולים שאנחנו חווים יכולה להיות ארוכה מאוד. אבל עבודה שאתם לא מרוצים ממנה לא חייבת להיות גזירת גורל. אתם לחלוטין מסוגלים לשנות את מצבכם.
אני רציתי להיות ביטחוניסט. או רופא, תלוי באיזה גיל שאלו אותי. עשיתי תואר ראשון בלימודי מזרח תיכון וערבית, סיימתי בהצטיינות והתחלתי קריירה מבטיחה במערכת הביטחון. קצרה היריעה מלספר על למה החלטתי לסיים את הקריירה המבטיחה יחסית מהר. מה גם שזו לא מטרת הפוסט. אסכם זאת כך: הרגשתי בורג שעובד בפול גז על ניוטרל. עבדתי קשה אבל לא הרגשתי שאני מביא לידי ביטוי את היכולות שלי בצורה מיטבית (או אפילו קרובה לשם). בקיצור: לא ככה דימיינתי שהעסק יעבוד. החלטתי להתפטר. לא הייתה לי תוכנית למה אעשה עם תואר במדעי הרוח בעולם העבודה אבל ידעתי שאני חייב לנסות.
למזלי התקבלתי למשרה מאוד לא הייטקית אבל כן בחברת הייטק. עבדתי במשרה במחלקה תפעולית. הבנתי מהר מאוד שבעזרת הבנה בדאטה אוכל להביא הרבה יותר ערך למעסיק שלי ושכנראה גם אצליח למצוא משרה טכנולוגית על אמת. החלטתי להתחיל ללמוד איך עובדים עם נתונים. זאת התבררה כהחלטה הכי חכמה שעשיתי בחיי.
למדתי הרבה על המעבר הזה מקריירה אחת לשנייה וכדי לחסוך לכם זמן, כסף וקשיים מיותרים, אני רוצה לחלוק איתכם כמה מהעצות שהייתי שמח אם הייתי מקבל בתחילת הדרך.
השתמשו ברקע הקודם שלכם
אנשים שעושים הסבה, לרוב עברו דבר או שניים בחיים. קל לא לשים לב ליכולות הרכות שבניתם ויתכן והן רלוונטיות מאוד לתפקיד האנליסט. כמה דוגמאות:
- הצגה מול קהל
- בניית מצגות
- יכולות תקשורת מול גורמי מקצוע
- יכולת העברת מסר והתבטאות בכתב.
- הבחנה בין עיקר לטפל.
אם זכיתם לפתח יכולות כאלה בעבודות הקודמות שלכם, יתכן וכבר יש לכם יתרון על פני מועמדים בוגרי תארים רלוונטיים שעל הנייר יותר ״מתאימים״ לדרישות התפקיד. כשהגעתי למשרה הראשונה שלי שמתי לב שהרבה מהמיומנויות שנדרשו ממני כבר השגתי בזכות העבודה במערכת הביטחון. יכולות כמו כתיבת מיילים והעברת מסר כבר היו מאוד חזקות אצלי. כשהתחלתי להתמיין, בלטתי משמעותית בזכות היכולות האלה מול מועמדים אחרים.
מה זה אומר בפועל? קשה להראות יכולות כאלה בשלב קורות החיים, אבל חובה להביא את היכולות האלה לידי ביטוי בכל שלב אחר של תהליך המיון. התכוננו על מסרים חדים, צרו מטלת בית מהסרטים ותראו למעסיק שכשהוא מגייס אתכם, לא מדובר בעוד ג׳וניור שזאת העבודה הראשונה שלו בתחום אלא שמדובר במועמד שאמנם צריך להשלים קצת פערים, אבל הוא כבר בשל ומוכן מהרבה בחינות אחרות. ערכו של אנליסט לא נמדד ביכולת שלו לכתוב קווארי בSQL, אלא מעל הכל במיקוד השאלה העסקית, חקירה בעזרת לוגיקה בסיסית ותקשורת מתמדת מול גורמי מקצוע אחרים.
שימו לב ליכולות שבניתם והשתמשו בהם כדי להשיג את התפקיד החדש!
הישארו צנועים
כשנכנסתי לתפקיד החדש אחרי המעבר להייטק, שמתי לב שזה ממש לא מעניין את אף אחד כמה אחריות הייתה לי בתפקיד הקודם. נשפטתי רק על בסיס ההחלטות שקיבלתי בתפקיד הנוכחי. הבנתי שמדובר בעולם חדש ושיש לי פערים להשלים. זה לא לקח שנים אבל אכן היו פערים כאלה.
גם אם עשית תפקידים מאוד משמעותיים בקריירה הקודמת שלך, זה לא אומר שיקפצו על ההזדמנות להעסיק אותך אם אין לך את כל הידע הרלוונטי. זה לא משנה את מי ניהלת. זה לא משנה כמה אחריות הייתה לך. ההייטק הוא המגזר הכי מריטוקרטי שקיים במשק. או שיש לך את מה שצריך או שלא. המשמעות מבחינת ההסבה היא שתהיו מוכנים ללמוד. גם אם אתם כבר לא זוכרים איך נראית כיתה מבפנים, תצטרכו להתרגל ללמוד הרבה, במיוחד בהתחלה. בכנות, כנראה גם אחרי. מה שמביא אותי לסעיף הבא – למידה.
הגיעו ליום הראשון בקריירה החדשה כמו סטודנט בשנה א׳!
שקלו לקחת קורס מקצועי שיעניק לכם הכשרה מסודרת
כשעשיתי את המעבר להייטק, התחלתי ללמוד לבד. בדיעבד אני יכול להגיד שלמדתי הרבה דברים יחסית מיותרים (כמו VBA או המון קונספטים תיאורטיים במבני נתונים). בהמשך הבנתי שאת התכנים הטובים ביותר מקבלים דווקא בתשלום. לאו דווקא כי אין דברים חינמיים בחוץ, אלא כי התכנים שעברו את העריכה הטובה ביותר עולים כסף.
כמו שציינתי בסעיף הקודם, כדי לצלוח את ההסבה אתם תצטרכו ללמוד. בין אם מדובר בכלים טכניים, סטטיסטיקה, עקרונות לויזואליזציה, ידע עסקי או כל תחום אחר שמהווה חלק ממה שעושה דאטה אנליסט ביום יום שלו, אתם הולכים ללמוד הרבה. אחת הדרכים הפשוטות ללמוד היא לקחת קורס מקצועי באחת ממגוון המכללות שמעבירות את הקורסים. דרך נוספת היא ללמוד לבד. כאמור, ללמוד לבד יש חסרונות. בעיקר כי קשה לדעת מה צריך לדעת ומה ממש לא חשוב.
רכשו ידע בתשלום או שתתייעצו טוב טוב עם מישהו שעושה את התפקיד ויכול להמליץ לכם מה ואיך ללמוד!
התפשרו על משרת הדאטה הראשונה
המצב נכון להיום לא פשוט. יש קושי בגיוס כספים, חברות גדולות לא מגייסות עובדים כמו שגייסו בתקופת השיא של 2021. זה לא אומר שאתם לא יכולים להיכנס כרגע להייטק. זה כן אומר שזה לא יהיה קל. יכול להיות שתצטרכו לעשות פשרות במשרה הראשונה שתיקחו.
מה זה אומר בפועל?
- פשרה בתחום העיסוק – אולי תצליחו למצוא משרת דאטה אנליסט ראשונה, אך היא תהיה בתחום פחות נחשק או בחברות פחות נחשבות.
- פשרה בהגדרת התפקיד – אולי תמצאו משרה בהייטק, אבל היא לא תהיה בדיוק משרת דאטה אנליסט. אולי היא תהיה משרת Fraud analyst, אולי משרת Ops כלשהי, אולי משרת Support שעוסקת בתחום טכני. מה שחשוב לשים לב אליו הוא שתהיה לכם את ההזדמנות ללמוד, להתפתח, ולעשות מעבר בתוך הארגון אליו נכנסתם או לארגון אחר עם ידע שתצברו.
- פשרה בכמה הארגון הוא ״בהייטק״ – מגייסים ומגייסות נותנות יתרון למועמדים עם ניסיון בחברות הייטק. אבל זה בסדר לעשות פשרות בדרך למשרת הדאטה אנליסט הראשונה. יש לכם הזדמנות למשרת דאטה אנליסט בחברה שהיא לא הייטק? נפלא. עדיף שתעשו את זה בחברות קרובות יותר לתעשיית ההייטק או כאלה שנתפסות כשער להייטק. לדוגמא: חברת טבע.
התפשרו על המשרה הראשונה, אבל עשו זאת בחוכמה ובהדרגתיות.
מה הצעד הבא שלכם?
מטרת האתר הזה, על כלל התכנים והשירותים שלו, היא לעזור לכם להתחיל קריירה כדאטה אנליסטים. יש כמה דברים שאתם יכולים לעשות כדי לקבל ממני עוד עזרה –
- הישארו מעודכנים – הרשמה לניוזלטר הדרך הטובה ביותר לא לפספס תוכן רלוונטי שיכול לחסוך לכם זמן, כסף ותסכול היא להישאר מעודכנים. אני שולח ניוזלטר פעם בחודש עם מה שחדש באתר וכמה עדכונים. זה חינם כמובן ואפשר להסיר הרשמה בכל רגע נתון.
- כתבו לי – אני כל הזמן מחפש לשמוע על הבעיות שלכם ויותר משמח לנסות לייעץ לכם איך לפתור אותם. אני זמין בלינקדאין וכמובן בצרו קשר.
אל תתפשרו על החלומות שלכם. מקום העבודה הוא חלק ענק בחיים של כולנו. חבל לפספס את ההזדמנות להפוך אותו גם לחלק הכי מספק.