איך למצוא משרת דאטה אנליסט כשאין לך ניסיון?

תוכן עניינים

דאטה אנליסט שמחפש משרה ראשונה בתחום נתקל ב'פרדוקס הג'וניור' – כדי למצוא עבודה צריך ניסיון אבל אי אפשר לקבל ניסיון בלי למצוא עבודה. מעין מלכוד 22 בגרסת ההייטק. רבים פונים אליי עם הבעיה הזו ושואלים אותי איך אפשר לפתור את הפרדוקס. אני רוצה להציע כמה הצעות לדברים שאתם יכולים לעשות כדי לצאת מהמלכוד הזה.

השקיעו זמן (וכסף) בלמידה

עוד קורסים לא יקנו לכם ניסיון, אבל הם יראו למעסיק שאתם בעלי מוטיבציה, רציניים, ובאים עם הכשרה רלוונטית. שקלו קורס Data Analyst באחת המכללות הנחשבות וחפשו קורסים אונליין שישלימו את פערי הידע שלכם. נתקלתם בתיאור משרה שאתם לא עונים בו על כל הקריטריונים? אולי שווה להשקיע מאמץ ולהכיר נושאים שאתם לא חזקים בהם. יש היום אופציות חינמיות מצויינות ללמידה אונליין, אבל זכרו, הרבה פעמים יש ערך רב לתעודה אותה מקבלים בקורסים המקצועיים בתשלום.

חשוב להגיד שהעצה הזו מאוד תלויה בסטטוס שלכם היום: האם אתם בוגרי תואר רלוונטי? האם אתם כבר אחרי קורס הסבה? האם אתם הורים לשלושה ילדים ואין לכם זמן לדברים האלה? בכל זאת, אם אתם מקבלים פידבק ממעסיקים שחסר לכם ניסיון, לפחות תוכלו להראות להם שיש לכם הכשרה מתאימה.

ברוב המשרות נדרשת רמה גבוהה של SQL. הפלטפורמה הטובה ביותר באינטרנט ללימודי SQL היא האתר LearnSQL שמספק קורסים בסיסיים ומתקדמים ללימודי SQL לאנליסטים. ההשקעה הטובה ביותר שג׳וניור יכול לעשות הוא להתמקצע בbasics של המקצוע – שפת sql ועבודה עם spreadsheets.

התפשרו על משרת החלומות שלכם

אם נשאל את רוב האנליסטים, הם כנראה היו רוצים עבודה יציבה ובטוחה, בתנאים מעולים שמבטיחה שתקומו בתחושת שליחות כל בוקר. לג׳וניור ללא ניסיון אין תמיד את הפריבילגיה הזאת. אני לא חושב שאתם צריכים להיות דאטה אנליסטים בארגון טרור, אבל כן אפשר להחליט שלתקופה מסויימת תעבדו בחברות שאתם פחות מתעניינים במוצר או השירות שהן מציעות.

דוגמא לפשרה כזאת יכולה להיות גם קבלה לעבודה בחברה שאיננה חברת הייטק, אבל עדיין מציעה עבודה שתקנה לכם ניסיון בניתוח נתונים. שימו לב לוודא לפני הכניסה לעבודה, שהניסיון אותו תקבלו במשרה באמת יוכל לשרת אתכם בעתיד.

התקבלו למשרה עם מאפייני עבודה אנליטיים

אם בסעיף הקודם הצעתי להתפשר על החברה, כאן אני מציע להתפשר על תיאור התפקיד. ישנם תפקידי Entry-level רבים שמציעים עבודה שאינה עבודת דאטה אנליסט במהותה, אבל עדיין משלבת עבודה עם נתונים או מעניקה ׳דריסת רגל׳ בעולם ההייטק.

דוגמא למשרה כזאת היא משרה Fraud Analyst שבמקומות עבודה רבים לא דורשת ידע בSQL או פייתון. משרת Fraud יכולה לכלול אלמנטים אנליטיים רבים כמו עבודה עם אקסל, איפיון דפוסי Fraud של לקוחות מסוימים במערכת, או חקירת Cases על בסיס נתונים. אם עושים תיאום ציפיות נכון מול המעסיק, אפשר למצוא משרה שתעניק ניסיון אמיתי בעבודה עם נתונים. את הניסיון יהיה אפשר למנף בהמשך למשרה מלאה כדאטה אנליסט.

אפשרות נוספת היא להיכנס לעבוד בחברה הייטק במשרה מסויימת ולהתבלט מספיק כדי לעשות מעבר פנימי בתוך החברה למשרה אנליטית. במקרה וזאת השאיפה שלכם, חשוב לוודא שהחברה פתוחה למעברים פנימיים. שימו לב שלברר על מעבר פנימי עוד לפני שהתקבלתם עלול להיתפס בצורה מעט בעייתית. לכן רצוי לעשות את הגישוש הזה עם חבר מבפנים ולא דרך המגייס או המנהל המקצועי.

תיזמו פרויקטים אנליטיים במשרה הנוכחית שלכם

אתם מועסקים כרגע בעבודה כלשהי? מאוד יכול להיות שתוכלו להתחיל לצבור ניסיון אנליטי בעבודה הנוכחית שלכם. אתם עובדים בחברת שמחזיקה Database? תיזמו פרויקט ובקשו הרשאה לנתונים. החברה שלכם עובדת עם נתונים? בצעו ניתוח נתונים מעניין בעזרת פייתון או אפילו אקסל. האפשרויות כאן בלתי מוגבלות ואני מאמין שהן מספקות ערך מוסף גם לעובד וגם למעסיק.

הרבה מאוד אנליסטים התחילו בתפקידים לא אנליטיים והתחילו את הקריירה בעזרת יוזמות לניתוח נתונים בעבודה שלהם. יוזמה עצמאית יכולה לקחת אתכם מאוד רחוק.

שלחו קורות חיים גם אם אתם לא עומדים בדרישות הסף

אני לא בטוח אם עדיין צריך לתת את העצה הזאת למחפשי ומחפשות עבודה בשנת 2023. במקרה ואתם לא יודעים את זה עדיין, דרישות הסף הן גמישות. תשאירו למגייסות לעשות את הסינון. מאוד יכול להיות שהניסיון שלכם במשרה עם מאפיינים אנליטיים, הפרויקטים שיזמתם במשרה הנוכחית או אפילו ניסיון עסקי אחר שיש לכם, מעניין את המעסיק הפוטנציאלי שלכם כמו שנות ניסיון כדאטה אנליסט.

זה לא אומר שאתם צריכים לשלוח קורות חיים למשרות שמוגדרות כSenior Analyst גם אם אין לכם דקה של ניסיון. זה כן אומר שאם דרישת המשרה היא שנה או שנתיים ניסיון, אתם יכולים לנסות להגיש קורות חיים עם מה שאתם תופסים כניסיון רלוונטי מקביל. אל תשכחו להדגיש את הניסיון שלכם בצורה ברורה ומתומצתת בקורות החיים!

בנו פרויקט אחד מדהים ו*לא* תיק עבודות

שמעתי הרבה פעמים את על ג׳וניורים שקיבלו עצה לבנות תיק עבודות כאמצעי להרשים מגייסות שמחפשות את הדאטה אנליסט הכוכב הבא. מאוד קשה לי עם העצה הזאת כי לדעתי היא מבזבזת זמן רב ממועמד שעדיף שהיה משקיע אותו בדברים אחרים. אני מאוד בספק שמגייסת תיכנס לתיק עבודות, תדע לבחון אותו בעיניים ביקורתיות ולהחליט אם להעביר את קורות החיים למנהל המגייס. מהניסיון שלי, בשלב הסינון הראשוני מגייסות ישקיעו שניות בודדות על סינון קורות חיים של מועמד. כשמדובר במשרת ג׳וניור, סביר שהיא לא תעיף מבט לכיוון תיק העבודות שלכם.

מתי פרויקט (ולא תיק עבודות) הוא חשוב? כשקורות החיים שלכם עברו את שלב הסינון הראשוני. כלומר, כשהמנהל המגייס (ולא אשת הגיוס) מסתכל על הפרופיל שלכם בלינקדאין לפני הזמנה לראיון או ממש בשלב הראיונות.

אחת השאלות הכי קשות למועמדות חסרות ניסיון בראיון עבודה, היא לספר על פרויקט מעניין שהיא עשתה בתואר או בעבודה קודמת. המראיין לא באמת מעוניין לראות שהמועמדת עשתה המון דברים ושהיא מלאה בניסיון. אם המשרה היא משרת ג׳וניור, כנראה שהגעתן לראיון מתוך הבנה שאין לכן ניסיון אבל אולי יש לכן פוטנציאל. לכן הסבר והצגה של פרויקט אחד מעניין, מורכב ואיכותי יכול לתת תשובת מחץ מעולה לשאלה הקשה הזו.

צרו פרויקט אחד מורכב ומעניין, השקיעו בויזואליזציות רלוונטיות, קבלו פידבק מאנליסטים בתעשייה והציגו אותו בגאווה בראיונות עבודה.

סיכום

אם אתם ג׳וניורים שמחפשים הזדמנות ראשונה, חשוב להבין את העובדה הבאה: כל Senior היה פעם Junior. זה לא שאחרים התחילו בתקופה בה מעסיקים שמחו לתת הזדמנות לדאטה אנליסטים בלי ניסיון ובדיוק עכשיו, כשאתם התחלתם לחפש, החגיגה נגמרה.

זה לא קל למצוא משרה ראשונה ללא ניסיון. ודאו שאתם מחזיקים בידע הרלוונטי לתיאורי המשרה, תיזמו פרויקטים עצמאיים או במסגרת עבודתכם הנוכחית, תגישו קורות חיים בלי חשש, ואם צריך, התפשרו מעט כדי להרוויח ניסיון רלוונטי בהמשך.

יישמתם חלק מהעצות והצלחתם למצוא עבודה? ממש אשמח לשמוע!

שתף

תוכן עניינים

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x